THE HELLACOPTERS
Killing Allan

Hobbyband är alltid lika intressanta. The Hellacopters är fyra Stockholmsgrabbar som inte är direkt okända för allmänheten. Upptakten till detta band verkar nämligen vara den där Ålandsresan i november då Entombed, Backyard Babies och ett gäng till inte fick gå på båten på Åland p g a redlöshet — sedan gjorde de skäl för den utmärkelsen och gick lös på både levande och döda ting, hamnade i arresten och började gnola visor… (födelsen av “Ferrytale” eller?)
The Hellacopters kör en inte helt ovanlig form av punk, men tillsatt är att sången är “distad” rakt igenom, vilket både är annorlunda och alldeles i överkant på många ställen.
Dregens fingerfärder är bekanta och kompas av Nicke Andersson (Entombed) som även står för rösten. När man sedan tillsätter partydjuren Kenny och Robban (“är det du med cowboyhatten”) blir det totalt inferno.
Plattan finns bara som vinylsingel — något som blivit ett gammal fenomen och en dyrgrip för vissa, medan det irriterar andra. Skillnaden här, som gör att man får mer lust att damma av grammofonen, är att skivan lockar dig med sin klara, blåa färg.
Musikmässigt är detta inget att dö för, men denna kommer att bli kult — om den inte redan är det!