Efter ryktet om att Style skulle spricka visar gruppen att de är ett hårt sammansvetsat gäng som tror på vad de gör.
— Ryktet om att vi skulle spricka kom när jag släppte en egen singel med balladen “Mine”, berättar Christer. Men jag har absolut inga planer på att lämna Style bara för att jag gör något på egen hand. Dessutom tror jag inte att de andra medlemmarna i gruppen tog illa upp. Tvärtom. Dom tyckte säkert att det var bra att jag gjorde singeln på egen hand och på det sättet kunde visa att vi kan bredda vår musik. Med singeln “Mine” nådde jag nämligen en äldre publik, som sträcker sig från 25 år och uppåt. Nästa gång jag gör musik på egen hand ska det bli en kommersiell hitgrej, säger Christer bestämt.
Men innan Christer fortsätter att göra musik på egen hand har han en LP att göra klar med Style.
— Vi jobbar med vår nya LP “Daylight Robbery” som kommer ut i höst. Den är på engelska förutom låten “Hand i Hand”.
Det var den låten ni hade med i melodifestivalen, passar jag på att inflika.
— Melodifestival och melodifestival, fnyser Christer till lite ilsket. jag kallar det för en Kalle Anka-tävling. Det är ju bara fjantlåtar som vinner. Jag tycker inte att melodifestivalen är så seriös som den borde vara med tanke på att man ska visa upp sig för sex miljoner människor runt om i Europa.

När Christer lugnat ner sig efter sitt utbrott mot melodifestivalen fortsätter han att berätta om Styles nya LP.
— Ja, som jag redan berättat gör den här skivan helt på engelska för vi tror att svenskarna är inarbetade på engelska språket och dessutom är det lättare att skriva låtar på engelska.
Betyder det att Style satsar på en internationell karriär?
— Att vi satsar på en internationell karriär är väl lite för mycket sagt. Men som alla andra artister hoppas man ju på att slå internationellt också. Därför är det lite onödigt att skriva dubbla texter till en låt — en på svenska och en på engelska.
Style har ju i och för sig varit nära en internationell karriär för ett par år sedan. Det var med låten “Telephone” som dom gick in på USA-listan.
— Men allt sprack tack vare att vi hade en dålig video och att vi inte hade möjlighet att visa upp oss. Men hoppet finns ju fortfarande att komma ut i världen.

Style har under en kortare period varit och hälsat på i grannlandet Norge och samtidigt passat på att göra TV. Style uppträdde i samma program som Erasure och Level 42 i Norges motsvarighet till Englands tio-i-topp program. Och nu blir det Sveriges tur att titta på Style genom TV-rutan.
— Vi kommer att medverka med fem videos i ett nytt popprogram som Staffan Dopping från Radio Stockholm kommer att hålla i, berättar Christer. Mellan videofilmerna gör Staffan en intervju med Gigi, Tommy och mig. Förhoppningsvis kommer TV att visa programmet i början av juni. Sedan börjar vi vår sommarturné på midsommarafton. Vi kommer att göra 40 spelningar, därav en vecka i Norge och en i Danmark.
Det låter väl som en bra fortsättning på karriären.