— Det är först nu som jag kan smälta allting och förstå vilken otrolig grej det hela egentligen är.
Det säger Europes gitarrist Kee Marcello när TRACKS träffar honom någon vecka innan den stora USA-turnén ska börja.

Kee hoppade av Easy Action förra året och har efter det fått mycket skäll och dumma kommentarer från Europe-fans som höll på John Norum. Men nu har Kee bevisat att han utan problem kunde ta över efter Norum och att han också tillförde bandet något nytt, vilket kommer att märkas på nästa LP där flera av Kees låtar finns med. Övergången till Europe har förstås betytt väldigt mycket musikaliskt sett för honom. Men just en sak är speciellt viktig för Kee.
— Jag får mera utrymme som gitarrist nu. Här får jag ge allt!

Kee har också fått ett väldigt fint välkomnande i den engelska och västtyska pressen, vilket förstås känns bra. Och de som har sett konserterna har gjort tummen upp för Kee.

Det har heller inte varit några problem med samarbetet och förhållandet till de andra i Europe.
— Redan efter ett par veckor kändes det som vi känt varandra hela livet och vi är allihopa lika som personer. Jag gillar att ta det lugnt med en bok och free-stylen på morgonen precis som de andra killarna. Kee som, sällan står stilla på scenen är alltså en mycket lugn figur privat.

De få gånger han har ledigt vill han vara tillsammans med flickvännen Karin Risberg, (hon med “Stopp, Stopp Stanna” från melodifestivalen -86).
— Jag och Karin var på solsemester tidigare i år, och sedan passade vi på att åka till Paris några dagar.

Det dyker upp ett par speciella turnéminnen för Kee när man nämner länder som Schweiz, Italien och England.
— När vi gick in på scenen i Zürich och 12 000 personer skrek rätt ut rös det i hela kroppen på mig.
— I Italien stod det ständigt 100-200 fans utanför hotellet och väntade. Vi fick åka polisbuss när vi skulle ut på stan! I England slog fansen sönder en ruta i hotellfoajén för att komma in.
Vad är din högsta önskan just nu?
— Att nästa platta blir ännu bättre än den förra.