Small Talk är en ny duo på den svenska pophimlen. Bakom det smått mystiska namnet döljer sig en tjej och en kille, båda från Stockholm. Marika Skärbrink heter tjejen som sjunger och killen heter Heikki Harju, han spelar gitarr och skriver det mesta låtmaterialet.

Nyligen släppte de sin första singel tillsammans under namnet Small Talk. Låten är en kanonhit och heter “Give Me My Heartbeat Back”. Singelns producent är ingen mindre än Paul Rein.
— Paul gillade låten direkt när vi spelade upp demon för honom, berättar Heikki då Small Talk var och hälsade på hos TRACKS för ett par veckor sedan:
— Egentligen var det en slump att vi över huvudtaget kom i kontakt med varandra, säger Marika. En gemensam bekant till oss gav sig den på att vi skulle komma i kontakt med varandra eftersom han visste att vi båda sysslade med musik och att vi hade ungefär samma musikidéer. Han fixade fram telefonnummer och annat och till slut träffades Heikki och jag. Det kändes rätt direkt! På det musikaliska planet alltså.

Både Marika och Heikki är mycket noga med att poängtera att de inte har någon annat förhållande än musiken, som är deras största intresse. Än så länge har de andra jobb vid sidan av sitt musicerande men de erkänner att de gärna skulle vilja skriva och sjunga på heltid.
— Jag är sån att jag gillar att hålla på med flera olika saker samtidigt, säger Marika. Jag älskar att köra båge och snabba bilar och massor av andra kul grejer. Så jag skulle nog se till att ha alternativ att sysselsätta mig med även om jag jobbade som heltidsmusiker.
Just nu väntar Small Talk och deras anhängare på reaktionerna på debutsingeln, som är en tuff discolåt med hitvänlig refräng.
— Sen får vi se, säger Heikki. Först och främst kommer vi att släppa en singel till mot höstkanten. Det skulle ju vara väldigt roligt om det blir LP-inspelning också…