Efter en längre tids tystnad tog Tone nya krafttag under 1988. Året började med “Allt som jag känner”/”Summer With You”; duetten med Tommy Nilsson. Eftersom den låten blev en dundersuccé fick Tone på så sätt en bra start på året.
Längre fram på året kom singeln “Point of No Return”, där självaste Yngwie Malmsteen medverkar med ett gitarrsolo. Och som uppföljare till singeln släpptes då Tones andra soloalbum “This Time” — en LP full av ballader och lite snabbare rocklåtar.

När Tone gav ut sin första LP 1985 blev hon mest uppmärksammad för att hon var John Norums lillasyster och därför att Joey Tempest skrev alla låtar på debutplattan. Hon fick stämpeln “Europes lillasyster”, något som Tone inte var ett dugg glad över.
— Joey gav mig en bra start men jag vill inte läsa “Tacka Tempest för det här” en gång till. Även om han hade haft tid skulle jag inte velat att han medverkade på den här plattan. Han har sitt att göra nu och jag har mitt.

Tone lovar på hedersord att det inte ska dröja ett och ett halvt år mellan LP nummer två och tre!!
— När jag släpper nånting vill jag att det ska vara bra, även om det tar tid, säger hon. Hellre att det tar lång tid än att jag slänger ut ett hafsverk. Men som läget är nu finns det redan material klart till nästa LP.
Tone tycker om att skriva texter; små berättelser för byrålådan och låttexter. Det mesta låtmaterialet får hon från andra låtskrivare men hon skriver en del musik själv, som tyvärr inte finns utgivna på skiva.
— Mina låtar är alldeles för smöriga för att passa in i min stil, säger Tone. Jag tycker nämligen att det är svårt att skriva rocklåtar. Någon annan artist kanske vill spela in låtarna eller också sparar jag dem för framtiden, det kanske går att göra om dem lite.
Vem vet, snart kanske vi får höra Tone göra ett balladalbum — med bara egna låtar?! Det vore väl inte så dumt.