Anna Book föddes 1970 — närmare bestämt den 10 september. Musikintresset började redan i unga år och Anna sjöng i körer samt ställde upp i olika talangtävlingar.

1984 kom Anna på 4:e plats i en av landets största talangjakter. Skivbolagsrepresentanter fanns på plats och snart fick hon ett skivkontrakt samt en av rollerna i första omgången av TV:s Solstollarna.

1985 kom debut-LP:n “Killsnack” med tillhörande hitsinglar. Den lilla tjejen, både till ålder och till växt blev Anna Book med hela svenska folket.

1986 deltog Anna i svenska uttagningen till Eurovisionsschlagerfestivalen (phu!) med låten “ABC”. Annas medverkan uppmärksammades mest på grund av att hon bara var 16 år och redan hade så utvecklad sångröst!

1987 blev det melodifestival igen, men inte helt utan problem. Anna var sjuk en längre tid och det var oklart in i det sista om hon skulle få framföra “Det finns en morgondag”. Det gick bra men utan vinst.
— Jag vill ha semester, sa Anna i början av sommaren -87. Nu vill jag koppla bort musiken och bara leva ett normalt liv tillsammans med mina vänner och min kille, som vilken vanlig 17-åring som helst.

1988 bestämde sig Anna för att det var slut på semestern. De trogna fansen blev glada när Anna dök upp igen med ny image och singeln “Namn och nummer”. Singeln är skriven av Per Gessle och producerad av Dan Sundqvist. Singeln följdes av ny LP och fler succéer.

1988 blev året då Anna Book bevisade att hon är en envis liten tjej med mycket bra sångröst.