HAPPY DEAD MEN
Silent Sigh City / Spectacular Ways / You Don’t Know / Whatever Happens
Demo

Anoraken hänger långt in i garderoben och jag bryr mig inte om den när jag för tredje året i rad kuskar ner till Småland och 1988 års Hultsfredsfestival.
Väl där får jag tag på den förminskade presentationen över festivalens band och läser: “Happy Dead Men — ultra-pop i Smiths anda”! Det räcker för att få mig att besöka scen 4 tidigt på lördag morgon. (13.00 är morgon i Hultsfred, kom inte och påstå något annat… )
Fyra killar från utkanterna av Stockholm tar scenen i nervös besittning, och efter några låtar har jag skrivit POP med stora bokstäver i mitt lilla röda block. Jag är tagen och riktigt upprymd när jag träffar en av bandets gitarrister, Magnus Karlsson, efter spelningen. Han lovar att skicka ned en demo så fort som möjligt.
Demon kommer och visar att de håller god klass även där. Det hela inleds med “Silent Sigh City” som är en riktig popraket i äkta brittisk tappning. Ytterligare tre bidrag — anorakpop är ett uselt ord (fråga Stephen Pastel), men väl på sin plats när sådant här görs i Sverige.
Happy Dead Men har ambitioner att göra en singel när ekonomin räcker till. Hoppas att den gör det snart, för här finns mycket idéer och framför allt ett gäng bra låtar.

Happy Dead Men,
c/o Magnus Karlsson,
Kransbindarvägen 14,
126 36 HÄGERSTEN.