LEGENDARY LOVERS
A Dent In The Bigtime
Svenska Popfabriken SP 19

Klippan lever än! Vad ska man säga om denna skånska rockmetropol som inte redan är sagt? Låt mig bara påminna om storheter som Noise (med s!), Torsson, Kommissarie Roy och Johnny & Dom Andra. Idel ädel rockadel…
Och nu kommer alltså Legendary Lovers (med Micke Gustavsson från just Johnny & Dom Andra) och slår till med förra årets bästa svenska LP. Åtminstone kan inte jag påminna mig någon som skulle vara bättre… OK att konkurrensen var måttlig — från trötta föredettingar som Eldkvarn, ointressanta tråkmånsar som Peter LeMarc och upphypade töntar som Thomas Di Leva. Tvi!
Nej, i ett sådant dystert musikaliskt klimat är det tur att band som Legendary Lovers finns. Redan namnet säger en hel del om vad det här rör sig om — döper man sig efter en av suveräna franska Dogs’ bästa LP’ar måste man ha både smak och stil. Och den varan finns i övermått på den här LP’n — som är så bra att jag nästan saknar ord…
Men det skulle väl vara skrot till recensent om jag inte kunde hitta på någonting att säga… Först och främst; hur låter det? Ja, om jag nämner Hoodoo Gurus, så hoppas jag att legendarerna inte blir alltför ledsna… Och därifrån är steget som bekant inte långt till Dolkows.
Både Legendary Lovers’ LP och Dolkows’ MP innehåller samma typ av furiösa poprock som gjort gurusarna från Oz så omtyckta. Både banden har dessutom sångare med röster som är intill förväxling lika Dave Faulkners…
Att lyssna på den här LP’n är som att bli överkörd av ett tåg i full karriär — det är helt omöjligt att värja sig när rökare som “Killing Words” (Wilmer-ekon!), “Never Alone” och “I Hear You Talk” rusar emot en.
Därför är det mycket skönt att det också finns en del andningspauser inlagda, bl a i form av helt underbara “The Letter” (egen låt, inte Box Tops’ klassiker), “Dangerous Life” och nästan akustiska “Take Me Away”.
Tills vidare har vi i redaktionen bestämt oss för att inte betygssätta skivorna vi recenserar — men om vi gjorde det, så skulle Legendary Lovers’ “A Dent In The Big Time” ta mig tusan få fem stjärnor av mig!

Svenska Popfabriken,
Box 157,
264 00 KLIPPAN.