För nästan exakt ett år sedan bjöd skivbolaget Amalthea till stort uppslagen presskonferens i samband med att Niels Jensens LP Celluloid släpptes.
I år satsas exakt samma energi på det senaste amaltheafyndet Karl Kanga, samtidigt som Niels Jensen saknar skivkontrakt.
Men i Lund, där Niels numera bor och idkar familjeliv, bubblar fortfarande idéerna. Och lagom till jul kommer nya LP:n, med hjälp från lite oväntat håll.
Niels har alltid varit artisten som haft tio bollar i luften samtidigt. Precis som hos övermodiga jonglörer har också de flesta bollarna trillat till marken igen.
Men den här gången påstår Niels Jensen att han satsar hårdare än någonsin tidigare.

— Jag har så mycket på gång, bubblar han när Slitz träffar honom. Jag har snart skrivit klart en diktbok, Fragma. Jag har också ett nytt gäng musiker bakom mig som kallar sig Helikopter. Och till jul bör min nya LP, som får titeln Nude, but still stripping, komma ut.
Givetvis har Niels alltför många planer för att kunna uttrycka dem i en enda mening:

— Vidare håller jag på med ett filmmanus tillsammans med Denise Grünstein, som tidigare jobbat med Eva Dahlgren. Det ska bli en stumfilm med framtidsperspektiv.

För att överhuvudtaget få i stånd den nya LP:n har Niels den här gången fått hjälp från John McLaughlin-basisten och instrumentalvirtuosen Jonas Hellborg. I början av inspelningen av LP:n var Jonas Hellborg personligt inblandad som producent.
Nu är han mera något av en mecenat som låter Niels härja fritt i studion utan att det kostar honom något ekonomiskt.

— En otrolig förmån, egentligen, konstaterar Niels.
En flexiskiva till den anarkistiska tidskriften April har emellertid de båda ovanliga kumpanerna fått ihop.

April är en tidning som det äkta paret Mats och Unni Drougge ger ut, säger Niels. De driver också SAMAE, en organisation för medvetet arbetsskygga element och där kungen och Silvia är hedersmedlemmar. Jag är givetvis organisationens popminister…