Maria Anderberg, 23, är en av Malmös många kaxiga tjejer. Hon är kaxig när det gäller allt utom den egna musikaliteten. Hon har en sångröst som får folk att haja till, men själv är hon osäker på om hon verkligen kan sjunga. Nu kommer hon i alla fall med sin första singel på lilla Box och väntar med spänning på domen. En LP är planerad till våren.
— Får jag tillräckligt med bevis på att jag är musikalisk har jag föresatt mig att resa runt i världen och bara sjunga.
På debutsingeln kompas hon av malmöbandet Buckaroos. A-sidan är en cover på countrystjärnan Tanya Tuckers First Light. På andrasidan tacklar hon en okänd Bert Berns-låt som Lulu gjorde på 60-talet.
I vanliga fall sjunger Maria i rockjournalisten Sven Lindströms Takeaways. De spelar pur pop och jag undrar hur hon kombinerar den inriktningen med soloplattans utpräglade countryanslag.
— I min skivsamling har nio av tio plattor kvinnliga röster, Mina favoriter är förutom Tanya Tucker Stevie Nicks, Carlene Carter och Maria McKee.
— Svenska sångerskor har jag däremot inte mycket till övers för. De enda som är bra är Louise Hoffsten, Karin Wistrand och Eva Sonesson.
Maria är något slags Malmös Kirsty MacColl; hon jobbar på kontor och sjunger pop och country. Men Maria försöker också hålla popens och countryns fana högt som rockjournalist på Arbetet.
Blir hon utdömd som sångerska emigrerar hon och hunden Assar till Bulgarien.