EFVA ATTLING, 33 år, ny singel “Kom”, turnépremiär den 29 mars med nytt band.
Favoritsångerska: Tina Turner
Bästa svenska rocksångerska: Marie Fredriksson.

I höstas bestämde sig Efva för att byta skivbolag. Efter att ha varit på EMI och jobbat ihop med Kjell Andersson och Lasse Lindbom gick hon till WEA-Metronome.
— Jag ringde Kjelle och sa att det är bättre att vi har kontakt än kontrakt. Då bråkade vi en hel del men idag är vi polare och han är en av dom få vars omdöme jag litar på i den här branschen.
Förra året var jobbigt, men nyttigt för Efva.
— Lefvande livet var bra att jag gjorde. Att få så mycket stryk och ändå palla med lärde mig vad fighting spirit var och ännu mer betydde det att få en sån kompis som Maria-Pia. Hon har givit mig mycket på alla plan. Jag har skrivit en låt “Systrar och bröder” som är inspirerad av Maria-Pia. Det är en positiv uppåtlåt, nästan som “Attling goes progg”.
Efva har 16 låtar klara att spela in till sin LP, fyra-fem egna och resten originalmelodier från bland annat Per Gessle.
— Jag har svårt för att skriva låtar. Ar ingen ensamvarg som kan sitta hemma och koncentrera mig i långa perioder. Är född och uppväxt med fyra systrar och ett jävla liv.
Men på den kommande turnén skall i alla fall Efva för första gången under sin karriär få eget rum.
Efva ska dessutom få chansen att göra en scenshow värdig en person som både vill och har förmåga att göra något visuellt av en rockkonsert.
— Det kommer att bli stora, läckert färgade tygstycken på scenen. Neonfärger och ultraviolett ljus. Dessutom kommer vi att röra oss. Det skall vara drag på scenen. Jag har alltid tidigare fått dämpa mig. Klä ner mig. Nu ska jag spela teater. Är det show så är det show. Prince har dessutom gjort det legalt och suddat ut spärrar och gränser.
I Efva Attlings band ingår Jimmy Langfors, gitarr, Staffan Öfwerman, klaviatur, Anders Engström, bas och Peter Eyre, trummor.