Hansson de Wolfe United ger sig i oktober ut på sin första turné. Tre år efter bildandet av gruppen känner de sig mogna att möta en levande publik. Hittills är inhoppet i Måndagsbörsen för två år sedan enda gången de spelat live.

— Det har varit aktuellt så länge nu med en liveturné och vi är spända på att höra om låtarna fungerar ute. När vi gjort dem har vi hela tiden tänkt på att inte göra dem för studiomässiga, säger sångaren Lorne de Wolfe.
— Vi vill på något sätt avrunda våra tre LP-skivor med att lira låtarna ute. Först då kan vi gå vidare och hitta nya vägar, säger Dick Hansson.
Sedan våren 1980 har Hansson de Wolfe United varit stadiga skivsäljare och deras tre LP-skivor har alla sålts i mer än 50 000 ex vardera. Gruppens medlemmar Dick Hansson, Lorne de Wolfe och Claes Palmqvist har alla tre civila jobb, men har nu tagit en månads tjänstledighet för att repa in sin repertoar och möta en publik från Östersund i norr till Lund i söder under fjorton dagar.
— Det har varit lite problem att hitta lokaler. Vi ville helst ha en sittande publik, men det har inte gått att lösa på alla orter, säger Lorne de Wolfe.
Förutom gruppens tre medlemmar, Lorne på klaviatur och sång, Dick Hansson på handpercussion och Claes på gitarr och blås, har de fått ihop ett namnkunnigt kompband: Ola Brunkert, Janne Bergman, Ulf Andersson, Anders Neglin och Janne Isaksson, vilka alla varit med på Hansson de Wolfes tre plattor.
Spelplan: 15/10 Uppsala, 16/10 Sundsvall, 17/10 Östersund, 18/10 TV, direkt i Casablanca, 19/10 Alingsås, 20/10 Göteborg och dess konserthus, 21/10 Orebro, 22/10 Norrköping, 23/10 Blomstermåla, 27/10 Fagersta, 28/10 Stockholms Konserthus (enligt dom själva första gången ett svenskt band spelar där), 29/10 Lund och 30/10 Halmstad. Eventuellt kan spelningar i Helsingborg och Växjö tillkomma.