Vad är Medicine Rain?
— Det är när man blandar hälften rödvin och hälften coca-cola. Gott är det också, och det fina är att man kan använda billigt vin.
Detta enligt Ulf, basist i Medicine Rain. Om ett glas med cola och rödvin utgör någon kulinarisk läckerhet kan definitivt diskuteras, men att hans band bjuder på örongodis av rang har en så gott som enig kritikerkår slagit fast. Debuten “Native” har fått bra respons och på skärtorsdagen plockar de in sin utrustning i en Volvo 245 årsmodell 1978 och beger sig till Lund för att spela på “Witches of Easter”-festivalen tillsammans med bl a The Mission.
— När vi är ute ska ingen komma och fråga om han får låna en sladd, då blir jag vansinnig. Jag har blivit en sorts perfektionist och det får de andra lida för, men jag tror vi tjänar på det i slutändan. Vi är inte heller fulla på spelningar. Jag har sett alldeles för många band spela bort sina chanser för att de varit fulla på en viktig spelning. Sådant förekommer inte i Medicine Rain, förklarar Ulf bestämt.
— Det bästa med att spela i ett band är kamratskapet, man får en stark sammanhållning inom en liten grupp. Och så har vi väldigt roligt ihop också, berättar han.
— Vårt band är mycket värre än Falcon Crest. Våra gitarrister har helt plötsligt bytt fruar (!), och de bara skrattar åt varandra och tycker det är jätteroligt. För att inte tala om vad vi andra tycker! Vi är ju inte sena med att retas med dem. “Hälsa till, vem var det nu?” och så där, berättar han vidare medan jag bara skrattar.
Sådana händelser är som gjorda för att splittra ett band, men i Medicine Rain är tydligen sammanhållningen så stark att gruppen lyckas överleva. Istället för att gräla om vem som stal vem först, ser de fram emot en del festivalspelningar i sommar och ett nytt album som ska spelas in i augusti, om allt går enligt planerna.