För alla er som är trogna Pie-läsare är detta ingen ny bekantskap, bandet gick tidigare under namnet LIFELESS IMAGE och medverkade som intervjuoffer i både PIE MAG #1 och #5. De har alltid varit ett av våra absoluta favorit-HC-band med sin snabba aggressiva, men ändå inte helt omelodiösa musik. De har nu två skivor ute som varmt rekommenderas och en ny är under inspelning. Men nu skippar vi skitsnacket, ställd mot väggen är basisten Magnus Brolin, Arboga.

Dra lite bandhistoria, medlemmar, tidigare band, etc.
OK, vi drog igång i början av ’96. Lineup:en som varit densamma hela tiden är; Magnus Törnkvist (sång), Jocke Eriksson (trummor), Björn Hahne (gitarr) och Magnus Brolin (bas). Tidigare band som vi figurerat i är PASSAGE 4 och LIFELESS IMAGE, som båda nu lagt ner. Vi har gjort två CD-singlar och en fullängdare är på gång. Eventuellt en 7″ på Beacon of Hope records i höst.

Ser du Within Reach som en direkt fortsättning på Lifeless Image?
Nej, egentligen inte men tre av oss var ju med där så… Within Reach är ju ett mer renodlat hc-band utan metal-tjafs och sånt där.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan WR och Lifeless?
Allt är bättre i WR. Det är mer driv och punkös, vilket ju är fan så mycket roligare att spela. Vi har dock inget emot metal om du tror det, alla är vi gamla hårdrockare.

Har ni haft några schyssta spelningar du har lust att berätta om?
Vi har faktiskt inte spelat så mycket, men sedan Passage 4 la ner har det blivit mer. Vi fixade ett par spelningar ihop med BURST i våras och det var jävligt trevligt (även om spelningarna inte var så heta). Vi gjorde även en tripp till Umeå och det var också kul som fan. Vi har blivit erbjudna gigs i Tyskland, Danmark och Norge också, men det har blivit uppskjutet tyvärr, det blir väl av i höst förhoppningsvis.

Vad tror du om “HC/punkvågen” förde den med sig något gott (eller ont)?
Jag vet inte. Det är ju kul när det är mycket folk på spelningarna, men det börjar ju avta nu. Trendnissarna hittar nytt. Bryr mig inte så jävla mycket. (Nej, det kanske är bra att hela scenen blir mer underground igen, så att den känns lika ärlig som innan all jävla hype /red)

När jag jämför er musik med den ni skapade med Lifeless Image så upplever jag den som både snabbare och aggressivare, lite skumt med tanke på att vi människor brukar bli segare med åldern, har ni blivit argare med åldern istället, or what?
Så jävla arga är vi väl inte? Men det är det här vi kan bäst; att mangla arsele. Privat är vi fromma som lamm, det vet väl du Johan?! (Jorå, ni är bland de sötaste jag vet, förutom när ni får i er en och annan liter brännvin special och ramlar omkring i SE-tröjor, annars är ni som sagt jättemysiga /red)

Era texter innehåller ofta politiska budskap, är ni ett renodlat politiskt band, eller är det dina åsikter som genomsyrar texterna?
Gör dom? Jag tycker nog att de är ganska vanliga Hc-texter och inte såå jävla politiska. I alla fall så är vi tre stycken som gör texterna och alla har olika åsikter, så det blir svårt att skriva nåt som alla står för.

En jävligt fin standard då; fem schysstaste vaxen just nu är enligt dig…
ENTOMBED “To ride…” LP, SICK OF IT ALL “Built to last” LP, INTEGRITY “Taste of every sin” CD, DICTATORS “I am right” 7″ (Hmm, inga vidare betyg i matte va? /red)

Tycker du att vegan-, antipäls-, SXE-grejen börjar bli urvattnad och uttjatad eller är det något som du tycker hela tiden bör upprepas?
Jo visst är det uttjatat. Det är drygt med alla som är sååå jävla hardline i ett halvår och sedan droppar. Jävligt trovärdiga snubbar. (Nej, inte har de min respekt, iallafall /red)

Händer det nåt i musikväg i Arboga annars?
Nej, inget som Pie-läsare kan vara intresserade av iallafall, det finns bara en massa popband.

Har du eller har du haft några planer på att sparka igång READ ALL ABOUT IT igen?
Nej, fy faan! (Ska kanske tillägga för alla som inte visste det att Read all about it var ett suveränt fanzine som Brolin pysslade med för ett antal är sen. /red)

Om det skulle komma ut ett nytt nummer, hur skulle det i så fall se ut?
Har inte en jävla fet-aning. Helt ointressant.

Vad sysslar ni med när ni inte fixar med bandet?
Jocke och Björn har ett band som heter ENGIES (tror det stavas så) och dom lirar ganska soft. Annars är det jobb, fest och det gamla vanliga.

Är ni signade på Sidekicks rec. eller får ni/vill ni släppa material på andra bolag också eller hur funkar det?
Vi har inte skrivit under nånting (tror jag), men det är dom som släpper oss på CD. Vinylsinglar och sånt där får vi göra på andra bolag. I slutet av september kommer vår fullängdsdebut på Sidekicks, köp för fan!

Planerar ni något fortsatt arbete med 1st Unit rec (deras egna skivbolag)?
Nej, det finns varken tid, pengar eller ork till det, men det vore ganska kul.

Är inte vinyl att föredra framför CD? Är ni inte sugna på att få ut nåt i det formatet?
Jo, vinyl är coolast. Beacon of Hope records i Boston vill ge ut en 7″ med oss, så vi får se hur det blir med det. Vi är jävligt sugna såklart.

Både FOREHEADS och DOUGHNUTS har lagt av, varför tror du att del finns så få kvinnor i HC/punksvängen?
Det är väl det där gamla vanliga att tjejer ska pyssla med hästar och killar ska vara tuffa. En uppfostringssak som är lite sne. Men jag tycker ändå att det finns en hel del tjejer i scenen, om än inte tillräckligt många.

Jag hade för mej att det var Kenta som stod för det mesta av låtidéerna i Lifeless, hur funkar det idag med honom ur bilden?
Jo, det stämmer att han skrev all musik. Men det funkar fan bättre nu, kanske beror det på att vi andra är mer dedikerade till punk och hardcore.

Vad har ni för er den närmaste framtiden?
Spela in en fullängdare i sommar. Sen vete fan…

Lika standardtrist som vanligt, fritt avslut!
Stort jävla fet-tack till dig Johan för intervjun. (Tack som jävelen själv Brolle för att du tog dig tid att svara, lycka till med allt för helvete! /red)