FRÅGA: Jag är tio år och jag skulle vilja veta lite om Tommy Ekman i Style. Har du träffat honom? Vad har han för intressen? Är han snäll? Vilka har han som idoler?
Malin Faltz, Stockholm

SVAR: Jag har träffat Tommy många gånger och han är definitivt en av de snällaste killar jag vet. Han är ganska tystlåten och hans stora och nästan enda intresse är musiken. Och så hans hund, förstås. Jag vet att han tycker mycket om Eurythmics och Paul Rein och han har ju också varit med och producerat Pauls första LP som kom nyligen.

FRÅGA: Sjöng du mycket när du var liten? Det gör jag nästan jämt och överallt. Var du blyg när du var liten? Det var jag tidigare men inte nu längre. Jag började sjunga i kör när jag var sex år och förra månaden fyllde jag elva år. Catharina

SVAR: Enligt släktingar och vänner, så har jag tydligen sjungit nästan från den dagen då jag föddes. Fast det är klart, från början var det nog lite fel att kalla det för sång… Speciellt blyg har jag nog aldrig varit. Jag har alltid haft en stark vilja och för att lyckas här i världen får man inte vara alltför blyg. Och att som du börja tidigt med körsång tycker jag är jättebra. Då får man både lära sig sjunga bra och samtidigt får man en massa kompisar med samma intresse!

FRÅGA: Jag är dökär i en kille som heter Henrik, men jag tror inte att han är kär i mig. Hjälp mig! Vad ska jag göra? Anna, Helsingborg

SVAR: Jag får massor av sådana här brev varje månad från tjejer som är dökära men som inte vågar fråga chans på killen. Men det absolut bästa är att fråga rakt på sak. Säg att du gillar honom och att du gärna vill att ni ska vara tillsammans. Skulle han mot all förmodan säga nej, så tycker jag du ska försöka glömma honom och intressera dig för någon annan i stället. Jag lovar dig, det finns massor av snygga killar som bara väntar på att du ska fråga chans!

FRÅGA: Jag uppträder i en barnteater och nästa år ska jag sjunga solo. Jag var jättenervös förra året när vi var TRE och hur ska det då gå när jag ska sjunga ENSAM? Jag älskar att sjunga och uppträda, men hur ska jag bli av med min nervositet? Har du ett råd? Det vore jättebussigt! Myran

SVAR: Jag tror inte det finns en enda artist eller skådespelare som inte är nervös! Men samtidigt tror jag att det är bra att vara lite nervig innan man ska in på scenen. Då är man samtidigt koncentrerad och då brukar resultatet bli som allra bäst. Men det är viktigt att man alltid är förberedd på det man ska göra. Det gäller att träna flitigt så att allt sitter perfekt. I så fall brukar nervositeten släppa så fort ridån går upp och man får börja framföra det man tränat så mycket på!

FRÅGA: Kommer du att vara med i nästa melodifestival! Hur får du ditt hår att stå nästan rakt upp så där du vet? SO

SVAR: Jag ska absolut försöka vara med även nästa år i festivalen, men sedan beror det ju på juryn om låten är tillräckligt bra för att komma med i den svenska finalen. Men jag har en dröm om att en gång få vinna och ta revansch för det lilla misslyckandet i år. Håret fixar jag med hjälp av frisyrgelé och en duktig frisör som klipper det som jag vill ha det.

FRÅGA: Min kompis påstår att hon läst att du ska spela in en skiva tillsammans med Pernilla Wahlgren. Stämmer det? “LOA”

SVAR: Nej, det där måste din kompis ha missuppfattat. Men om Pernilla och jag skulle göra en platta ihop, så skulle den bergis bli en hit. Tro mig…

Skriv till: “STRÄNGT PERSONLIGT”, Artist Press, Box 111, 126 22 Hägersten.