— Jag är en allätare vad det gäller musik. Beroende på vilket humör jag är på, lyssnar jag lika gärna på hårdrock som mjuka ballader. Problemet för mig är att jag så sällan har tid att verkligen lyssna på musik. Jag har så många järn i elden, att det oftast blir i bilen jag kan koppla av och verkligen digga. Hemma har jag en skivsamling som är medelstor. Någon riktig samlare är jag definitivt inte!
Micke Blomquist, trummis i gruppen Baden Baden är månadens skivsnackare. Och minsann gick det inte riktigt snabbt för honom att plocka ut fyra favoritplattor…

Deep Purple har jag alltid gillat. Just den här LP:n heter “Perfect strangers”, men jag tycker alla deras plattor håller lika hög standard. Det här är ett gäng jätteskickliga musiker som bjuder på verkligt tung och svängig hårdrock. Dessutom är deras trummis en förebild för mig, en snubbe som trummar häcken av dom flesta!

Cliff Richard har visserligen hunnit bli nästan 50 år, men jag gillar honom för att han har en så mjuk och fin röst, även om han ibland beskylls för att vara smörsångare. Men Cliff kan sjunga allt, från rock’n roll till modern disco och det beror på att han verkligen kan behärska sin röst. Den här plattan heter “Rock collection” och den är en samlingsskiva med massor av hans hits genom åren!

Björn Skifs är landets bästa artist, tycker jag. Han sjunger bra, han gör bra låtar — men det är på scenen, som underhållare han är som bäst. Han kan som ingen annan blanda pop, rock och humor i en salig blandning utan att det ena tar ut det andra. Det här är hans senaste LP “Vild honung”, producerad av Anders Glenmark och med bl a hitlåten “Vild och vacker”.

Donna Summer gillar jag helt enkelt för att hon sjunger bra. Hon har en fin röst och en schysst utstrålning i det hon framför. Hennes disco-rock känns fräsch och rösten är så bra att det inte behövs en massa tjuvtrick i inspelningsstudion för att göra den bättre än den är. Hon har det där lilla extra och den här “Greatest hits”-plattan tycker jag visar upp henne i all sin skönsjungande prakt!

Hälsningar till alla er från alla oss i Baden Baden. Vi ses i folkparkerna i sommar — senast!