Vi ska turnera och spela så mycket vi orkar!

— Vi tänker inte sticka ut hakan för att på typiskt svenskt musik-manér påstå att ett internationellt genombrott är nära. Vi vet hur svårt det är att lyckas i andra länder och faktum är ju att det bara är ABBA som lyckats så där hundraprocentigt. Men får vi chansen, så tänker vi självklart ta den — och den dagen tänker vi vara förberedda. Om vi misslyckas så ska det i alla fall inte bero på att vi inte är tillräckligt bra musikaliskt!
Easy Action har laddat turbomotorerna. Dom vill ännu inte berätta om en kommande utlandslansering, men att planerna på en sådan är långt framskridna är det lätt att förstå efter vårt samtal.
— Det viktigaste för oss just nu, är att spela så mycket som möjligt tillsammans, säger Fredrik. Hela det senaste året har vi jobbat stenhårt med vår nya LP och det har medfört att vi inte kunnat lira så mycket som vi önskat. För att bli ett riktigt stort band måste man vara samspelta till tusen och det tänker vi bli nu. Vi ska turnera och spela så mycket vi någonsin orkar. Vi har bra självförtroende och vi tvekar inte en sekund om att vi kommer att lyckas. Frågan är inte om utan när! Det finns alltid vinnare och förlorare i livet — och vi tillhör definitivt inte den förstnämnda kategorin…
Fredrik von Gerber, Chris Lynn, Tommy Nilsson och Kee Marcello har på den här turnén förstärkt bandet med basisten Gunnar Hallin och keyboardspelaren Jörgen Ingeström, men det finns inga direkta planer på att utöka gruppen permanent.
— Vi fyra fungerar så perfekt tillsammans att det skulle kännas nästan löjligt att plocka in en eller ett par killar till. Fyra är dessutom en bra siffra när man ska göra något tillsammans med samma mål. Det där med femte hjulet under vagnen är vi livrädda för. Vi har hört talas om alltför mycket bråk och tjafs i andra band som haft fel kemi mellan medlemmarna.
Easy Action på scen och skiva är ett oerhört tajt och sammansvetsat gäng. Där är det en för alla, alla för en mot det gemensamma målet — DET STORA GENOMBROTTET!
Privat är Chris den ende som inte bor ihop med en tjej.
— En del påstår ju att man ska värna om myten som säger att rockartister är ungkarlar och lediga för diverse förslag, men det där bryr vi oss inte om, säger Fredrik. Min familj är det bästa jag har, min trygghet, och det skulle aldrig falla mig in att hålla den hemlig.
På fritiden är Fredrik den hängivne fiskaren och ishockeyfantasten (Djurgården!), Kee gillar att kasta Dart, Chris är mästaren på ishockeyspel och Tommy hinner inte så mycket mera än sin familj och att skriva nya låtar till bandet.
— Det är vår tur nu. Vi har helt enkelt bestämt oss för det och då ska vi också se till så det blir så!