FÖDD: 25 februari 1952 i Östersund.
DEBUT: Medlem i gruppen Bottles som i mitten av 60-talet lät som Beatles på klassfester, julskyltningar och dylikt.
SPELSTIL: Internationell rock på både svenska och engelska.
HISTORIK: Bodde i USA 1969 där han spelade på klubbar, så kallade coffee houses och som pausunderhållare mellan rockband. Kom hem, skrev låtar och träffade Lasse Samuelsson som gav honom skivkontrakt med RCA. Har sen dess jobbat i många olika stilar och blev efter LP:n “Tomas Ledin” en av de stora idolerna.
UTLANDSJOBB: Klubbar i USA, försökte ett tag i England, Japan-turné 1976, har spelat i hela Norden samt i Östtyskland, var med som bakgrundssångare på ABBA:s världsturné 1979.
LP-SKIVOR: “Restless mind” och “Hjärtats rytm” på RCA. “Knivhuggarrock”, “Natten är ung”, “Tomas Ledin”, “Fasten seatbelts”, “Tagen på bar gärning” och “Ut på stan” på Polydor. “If you’re lookin for a good time” på Polar.
SINGLAR: “Då ska jag spela” och “Lay me your body down” på RCA (den sistnämnda gavs ut i USA). “Watching the people”, “Snart kommer sommaren”, “Festen har börjat”, “Minns du Hollywood” och “Det ligger i luften” på Polydor. “Not bad at all”, “Just nu”, “Right now” (engelska versionen av “Just nu”), “Open up” och “Sensuella Isabella” på Polar.
STÖRSTA FRAMGÅNG: Från “Tomas Ledin” och framåt har alla LP-skivor sålt i samma upplaga, kring 50 000 exemplar.
PUBLIKREKORD: 11 000 personer på Liseberg i Göteborg och i Folkets Park i Ljusdal.
MEDLEMMAR I BANDET: Mats Ronander, gitarr och munspel, Wlodek Gulgowski, klaviaturer, Ruter Gunnarsson, bas och Åke Sundquist, trummor.
CIVILSTÅND: Sammanbor med Marie Anderson i Salsjö-Boo utanför Stockholm.
FAN-CLUB: Tomas Ledin Fan Club, c/o Polar Music International A6, Box 260 72, 100 41 Stockholm.
ADRESS: Polar Music International AB, Box 260 72, 100 41 Stockholm.
TURNÉER: Ingen är planerad förrän framåt vårkanten nästa år.