Med Er favoritagitator och allvetare Jörgen Sigfridsson, vilken spankulerar i det blodbestänkta deathmetal-träsket, i hardcoredjungeln och överallt där tuff musik tillåts.

Det var ansträngande att läsa första extreme zone, vilken publicerades i första Metal Zone, många tårfyllda brev har genomlästs och jag beklagar det inträffade. En del av Er därute med låg panna verkar ha missförstått mitt eminenta och ibland “med glimten i ögat”-sätt att skriva, tänk två gånger… Nyheter och sån’t… suck. För att skriva om det behöver jag få reda på det först, om ni har spelningar, stundande skivinspelningar eller något annat kul, så skriv till Metal Zone (märk kuvertet “Extreme Zone”) samma sak gäller naturligtvis era demotaper etc. Nu får Ni lida Er igenom demo och singelrecensioner. Hur kul är det då…

AGONY LORDS (Unions) bildades under namnet Ripping Flesh för drygt tre år sedan och hann då släppa en singel “Mercy”. Sydamerikanska band har utvecklats enormt mycket de senaste åren, likaså ljudkvalitén. I likhet med många band har de blivit inspirerade av den svenska deathmetal-vågen (88–92, R.I.P.), speciellt då sången som leder tankarna till L.G Petrov (Entombed). Annars handlar det om deathmetal med trashpartier och stiliga gitarrslingor. Helt okej!

DION FORTUNE (Black Ode) är en tvålåtars demo, som är i riktning mot den lite äldre thrashskolan. Sången är lite blackmetal-aktig. och Mattias Berger är en hyfsad gitarrist som stänker in en del hårdrocksolopartier. Jag skulle rekommendera en bättre studio nästa gång, ett saftigare ljud skulle inte skada.

STONEFLOW (Promo), hörde faktiskt deras förra promotape, mycket bra! På den nya har de blivit lite tyngre, en blandning av Danzig och Pantera kanske. Speciellt Lars Olaussons sång har blivit mer “Glennig”. De två låtarna “Money” och “Feelings” ger mersmak, klar hitkänsla över materialet. Något förutseende skivbolag borde kolla upp STONEFLOW, rekommenderas. Coolaste omslaget, bör ses!

ETERNAL OATH (Demo) Jag tror att de har stora möjligheter att tränga in på den redan överexploaterade scenen, efter att ha hört fem högklassiga låtar. Det är snyggt arrangerat, vackert utsmyckat med keyboardslingor och allmänt klyftigt tänkt. Lite “poppig” brutal death, “fint som snuff!” (citat Dinkelspiel.) Det här gillar jag skarpt, beställ den.

SEPTIC GRAVE var vänliga nog att skicka deras samtliga tre demotaper, tack! Den första namnlösa kan jag nog beskriva som tråkig standard-death. Den andra femlåtarsdemon “Occult” är att föredra, tightare, mer välspelad och väldigt mycket “push” i ljudbilden.Här plockas friskt influenser från Napalm Death och Deicide, det skulle dock framstå mer brutalt om de fixade till gitarrljudet. Tredje och självklart senaste demon, nu märks det att de blivit förbannade. Mer sån’t! Två låtar varav den första “Deformed Illusions” är jävligt bra, ett jävligt ös med lite äldre Death (bandet alltså) influenser. Här är gitarrljudet helt plötsligt jävligt elakt och tungt. Jag rekommenderar tvålåtarsdemon, medan de äldre duger, men inte mer.

Fick ett par singlar från Belgiska Shiver Records. Varsågoda.

MORDANCY (The Progressive Downfall) Jag förstår faktiskt inte vad de sysslar med. De har strött omkring ett hundratal (jävligt dåliga) “breaks” och över detta smyckat med ruskigt usla gitarrsolon… MORDANCY får utegångsförbud från replokalen på livstid. Musiken? Hardcoredeathmetalpunk. Det är inte ens så dåligt att det blir kul. Dö.

MYSTIC CHARM (Lost Empire) Helt klart det bästa bandet av de två singlarna. Tungt åt Trouble-hållet och death-partier åt Celtic Frost-hållet med en hel del breaks men ingenting man retar sig på. Jag imponeras av sångerskan Rini Lipmans sång, en motsvarighet till Sabina (Holy Moses), fast i dödsvariant. MYSTIC CHARM har tydligen en fullängdare på gång, men kolla upp singeln först.

SARCASM (A Touch Of The Burning Red Sunset) Autopsy- och Unleashed-influenserna har helt försvunnit, numera är det äldre At The Gates och äldre Paradise Lost som gäller. Och bra låter det, förvånansvärt bra. Texterna handlar numera om bitterhet och avsky framför som tidigare (på “In Hate”-demon) hat och hat mot kvinnor i synnerhet, lite synd kanske, men va fan! Fyra låtar och superbt ljud från den nya kanon-studion AdM, beställ.

LEUKEMIA (Demo) Chockerande bra! Och det är faktiskt samma band som spelade in “Suck My Heaven” för Black Mark för ett år sedan, tala om utveckling! Sex låtar som krossar det mesta jag hört inom deathmetal de senaste åren… Kan inte direkt jämföra det med något, så jävla vackert. Jag önskar att alla fick höra det här, tyvärr är demotapen antagligen inte till salu. Skit i det, skicka 30:- och kräv att få ett ex.

MUDGUARD (promo 94) består av Filthy Christians (R.I.P.) utan sångaren Per “Tung” Thunell. Metalhardcore i ett ganska soft tempo med lite samplingar. Jag är lite svag för ensamma basgångar och trumfills med bra idéer, det har MUDGUARD och det här borde de flesta gilla. Gå in i en bättre studio nästa gång (AdM eller Sunlight) den här typen av musik kräver ett extremt bra ljud.

ABHINANDA (Darkness of Ignorance) En femlåtars CD-singel från Umeå, gissa hur det låter? You got it, hardcore Umeå style. Byt sångare och skapa lite originalitet. Kan väl kortfattat säga att det här var inte det bästa jag hört. OK för REFUSED, men det här var alldeles för intetsägande, tror dock att ABHINANDA kan utvecklas. Tills dess köp något annat.

GORUGOTH (Fiend) Avslutningsvis en skum japan. Det här är den tredje demotapen med olika versioner av samma låt “Revelation”… Här i form av “Revelation 12” och “Revelation 16” samt “Revelation 4” från 93-demon “Immortal”! Du läste rätt! Brutal blackmetal med trummaskin, en bra låt faktiskt. Annars vore det för konstigt. Om du orkat läsa ända hit, så orkar du säkert beställa det som verkar intressant för dig. 30 kronor i Sverige och 6 dollar utomlands brukar räcka. Vi syns vid nästa fullmåne.

Adresser

Agony Lords
c/o Julian Nunez
Ramon Corona 343
C.P. 365 00
Irapuato, Gto
MEXICO

DION FORTUNE
Mattias Berger c/o Hellström
Brunnsgatan 26 B
553 17 JÖNKÖPING

STONEFLOW
Lars Olausson
Furulundsgatan 18
502 60 BORÅS

ETERNAL OATH
c/o Joni Mäensivu
Harbrovägen 34
147 51 TUMBA

ROCKSYNDIKATET/STACKEN (SEPTIC GRAVE)
Box 105
982 21 GÄLLIVARE

SHIVER RECORDS
Hans De Wyngaert
Amerstraat 112
3200 Aarschot
BELGIEN

SARCASM
c/o Kekko Godis
Landsvägsgatan 26
640 32 MALMKÖPING

MUDGUARD
Box 6015
791 06 FALUN

AdM Studio
Tel: 010- 220 77 02

GORUGOTH
c/o Kouzaburou Kojima
80-9 Takagawara. lshii- Chou
Myouzai-Gun, Tokushima
79 -32 JAPAN