Ett par spännade saker hittar vi faktiskt i demohögen. Först ut är:

MINDCRIME, som på demon består av endast två killar vid namn Benny och Björn Jansson, men bandet har nu kompletterats med Klas “Fille” Lindström på bas och Anders Johansson på trummor. Bandet låter som en tyngre och hårdare variant av Kiss, som en blandning av Kiss och My Sister’s Machine på nya ‘Wallflower”. Tunga malande riff med med en stor dos melodikänsla och höjdarlåtar som “How are you doing”, “If I” och “Stop looking back”. Bandet har nu skrivit på för Montezuma Records och en debutplatta skall ligga på diskarna i vår. Håll ögonen öppna!

LION’S SHARE har åstadkommit 93 års absolut bästa demo, alla kategorier. Med medlemmar som Anders Loos (fd Glory), Anders Engberg (fd Sorcerer), Johan Kullberg (fd Talk of the Town) och den suveräne gitarristen Lasse Christensson är det väl kanske inte så konstigt. Stilen drar åt Dream Theaters domäner med en stor dos POMP/AOR-känsla samtidigt som de inte kompromissar med tyngden. Kanonlåtar med bra refränger förgyllda med Anders gudabenådade stämma. Jag vädrar kontrakt. Mina favoritlåtar på demon är “Sins of the father” och “Arabia”, men hela demon är av toppkvalitet.

Andra lovande demoband i all korthet är: BIG THING spelar också en melodiös typ av hårdrock som kan jämföras med Dokken, fast med drag åt tyska Victory. Gitarristen Mattias Rydell är livsfarlig!

PERMANENT WAVE är visserligen också melodiösa men ligger stilmässigt i samma region som Saga, fast med lite brutalare gitarrer. Det bandet saknar är en sångare i stil och klass med Steve Walsh (var man nu hittar en sån’). Intresserade hör av sig till Engberg, Norrstrandsgatan 73 C, 654 64 Karlstad. De musikaliska kvaliteterna finns där definitivt!

Låt pojkarna i Rage Against the Machine leka med Red Hot Chili Peppers och ni får WAVING CORN. Tung men varierad metal-rap, som en mer varierad variant av Clawfinger. Hemorten är Örebro. En låt kommer att finnas med på tidningen Backstages samlings-CD.

UNDER THE SUN har förresten fått tag i fd Crossroad Jam-sångaren Kent Paul Svensson och presterat en skitbra stentung, aningen Alice In Chains-influerad demo.

Som avslutning kan jag bara konstatera att Mönsterås tappra hårdrockshjältar THE QUILL presterat ännu en samling bra låtar, visserligen bara tre denna gång men ändå. Det är banne mig dags att något bolag rycker sig i kragen och signar dem snart. Så mycket bra låtmaterial som de har på lager får absolut inte gå till spillo. Adressen kommer här: Q-Production, Storgatan 18, 383 30 Mönsterås.

AMAZE ME, heter Peter Bromans projekt. Stilen är melodiös AOR i samma kategori som Bryan Adams, Richard Marx etc. Peter har en beundransvärd förmåga att skriva bra låtar, något som gör att jag gillar det även om det är “snällt”. På sång hittar vi förresten Conny Lind (State of mind, Raceway).

AXIA, som tidigare åstadkommit en 12″ ep samt en LP har nu skaffat en ny sångare i Tony Niva och även blivit en bra bit tyngre. Material till en ny platta finns inspelat och låter maffe!

SCHIZOPHRENIC CIRCUS heter ett otroligt lovande och skittungt hårdrockband från Norrland som gjort en lovande 5-låtars demo. Snabbt ner till Malmö i söder och ett av Sveriges klart bästa melodiösa hårdrockband.

ACES HIGH, som jobbat i tystnad och bara släpper ifrån sig en master-tejp av världsklass som om inget hade hänt. Det blir platta!!!

En del av dessa banden lär vi säkert få anledning att återkomma till senare. Band som har gjort CDs eller demos får oerhört gärna skicka in dem. Jag kan inte lova att alla kommer med, men jag garanterar att de blir genomlyssnade.