— Vi är de enda representanterna i Sverige för den oärliga popmusiken!
Uttalandet kommer från Ola Jameson, trumslagare i uppsalabandet Webstrarna. Enligt honom är Webstrarna inget vanligt popband.
— Den stora fördelen med oss är att vi är unika.

Någon tillgjord, mesig ödmjukhet är det inte fråga om här inte… Efter att ha sett och hört dem live, är det dock mycket svårt att komma med några invändningar. Om man bortser från texterna, som är på svenska, framstår det hela som mycket osvenskt, såväl vad det gäller musik som scenshow. Jämförelser med andra band är aldrig helt rättvisande, men tankarna leds närmast till musik av Talking Heads och XTCs kaliber. Variation och melodier som fastnar vid första lyssningen.

Bandet har idag sju medlemmar. Förutom nämnda Jameson utgörs deras “oefterhärmliga rytmsektion” av Erik Eklund på bas. Övriga medlemmar är sångaren Petter Eklund, gitarristen Sten Tjäder, Anders Lif på saxofon och de båda synthspelarna Jan Lundkvist och Mikael Ringvold.
Petter:
— Man kan inte riktigt veta vad som kan hända när Webstrarna spelar. Vi har ju inget att förlora när vi går upp på scen.
— Svenska band skäms ofta för att stå på scen, fortsätter Ola. Det behövs frontalattack!
Namnet Webstrarna hade från början ingen djupare innebörd. Senare upptäcktes dock en film där uttrycket “You’re a real webster!” översattes till “Du är ju en tönt!”. Detta kan väl ändå inte bara vara en tillfällighet?