Charta 77 har kommit med en ny singel, “Vykort från Rio”. Ja, dom gör låtar på svenska igen!
– Det låter inte som något vi har gjort förut, säger Granberg, inte som något som någon har gjort förut.
– Ljudet är naket, och det låter som en blandning mellan punk och Björn Afzelius och Bad Brains.
Den nyss avslutade Europa turnén tillsammans med Citizen Fish gick över förväntan. De båda banden turades om att “headlina”.
– Det gick jävligt bra. Vi spelade i Tyskland, Österrike, Ungern, Tjeckoslovakien och Jugoslavien.
I Jugoslavien så spelade dom i både Kroatien och Slovenien.
– Så det blev inbördeskrig efter att ni hade spelat?
– Ja, men det var bra konserter, mycket folk och bra ös.

Charta 77 bildades 1983 och kommer från Köping. Sedan 1984 har dom släppt en hel drös med vinyl: Se diskografin. Senaste LP:n “The beauty is in the beholders eyes” har sålt ca. 1.500 ex och det är väl hyfsat. Den kommer att pressas på licens i England och ges ut på Bluurgh Records där.
Så småningom kommer en ny LP att spelas in. Den kommer att vara helt på svenska, men en engelsk version kommer antagligen att släppas i England.
Både turnéer i England och Sverige väntar.

Diskografi (urval):
Välfärdens avfall LP 1984
Sista dansen LP 1985
Out it’s still dark EP 1986
Splitt LP med Peace in Paris 1987
White face 10″ 1988
Institution, justice & poverty LP 1989
It vibrates Singel 1990
Another brick in the wall Maxi EP 1990
The beauty is in the beholders eyes LP 1990
Vykort från Rio Singel 1991
Samlingsskivor:
Smutsig jul EP 1985
Birkagården Live LP 1986

Charta 77 är:
Leif Ekring – Trummor och sång
Johnny Smedberg – Gitarr och sång
Per Granberg – Bas och sång