Hep Stars är folkliga. Hep Stars slänger ut alla sina pengar på krogbesök och dyra bilar. Hep Stars träffar aldrig sina fans. Hep Stars är gulliga. Hep Stars är fula. Hep Stars är bäst. Hep Stars…

Alla vet allt om Hep Stars. Vid det här laget har de flesta tidningar avslöjat “Hepparna”. Det har varit solskenshistorier och skandalartiklar. Grabbarna har utmålats som riktiga busar eller mönsterpojkar. Själva uttalar de sig sällan, det mesta går genom turnéledaren Lennart “Felle” Fernholm. Och han kan konsten att lämna diplomatiska svar på olika frågor. Mest har man intresserat sig för Svenne Hedlunds liv och leverne…

Olika uppgifter

Och det är ju så vi vill ha det. Vi vill läsa om våra idoler. Vi vill veta så mycket som möjligt om dem. Ibland kan uppgifterna vara förvirrande olika. Många gånger är det svårt att veta vad man skall rätta sig efter. Om man nu måste rätta sig efter något. Vi tänker inte avslöja några “fruktansvärda” hemligheter om Sveriges populäraste grupp. Vi tänker inte heller måla ut grabbarna på det ena eller andra sättet. Bara helt enkelt berätta lite om vilka de är och hur de lever utanför scenen.

Halva sanningen

Att Hep Stars är folkliga och samtidigt slösar bort alla sina pengar på krogbesök rimmar illa. Lika illa som att de är både malliga och snälla. Men visst finns det lite sanning i varje påstående. Även om det bara är halva sanningen. Begreppet “folklig” är ganska vitt. Förmodligen menar man att Benny, Janne, Svenne, Christer och Lelle inte lever något lyxliv bara för att de är “stjärnor”. Att de inte sätter sig på några höga hästar och spelar över. Och det är sant. Hepparna försöker inte verka bättre än några andra. De tar egentligen sitt idolskap med upphöjt lugn. Är inga “här-kommer-vi-typer” som pockar på allas uppmärksamhet.

Inget lyxliv

Den enda lyxen de egentligen kostar på sig är just restaurangbesök och bilar. Och vad är väl naturligare. Vad tror ni skulle hända om Hep Stars travade in på en vanlig grillbar? De skulle inte få en sekunds matro. Enda chansen är att gå till de allra dyraste krogarna där så få som möjligt känner igen dem. Och där så gott som ingen ber om autograf… Lyxrestaurangen är alltså deras enda tillflykt när de vill gå ut och roa sig.

Nyttobilar

Bilarna är ett annat kapitel. Betydligt överdrivet. För egentligen är det bara Svenne, Janne och Benny som har bil. Visst är det dyrbara fordon, men vem har inte det i dagens läge. Dessutom är det ju för “hepparnas” del mer nytto- än nöjesfordon. Turnerar man runt Sverige året om så är man ju faktiskt tvungen att ha något att åka i.

Ingen tid

Att Hep Stars inte träffar sina fans så ofta är väl inte heller så konstigt. De har ju ingen tid. Ibland händer det att gruppen spelar på fyra ställen samma dag. Och då blir det ingen tid över att skriva autografer.

Skandaler

Hep Stars är mer eller mindre allmän egendom. Deras privatliv bevakas ständigt och minsta lilla tabbe kan bli en förstasidesskandal. Därför begås det inga tabbar i gruppen. Hep Stars är överhuvudtaget ansedda som ett gäng snälla grabbar.

Janne mest hemma

Snällast är kanske Janne Frisck. Han är den som minst syns ute i Stockholms nöjesliv. Är mer typen som efter en veckas turnerande åker hem och stoppar fötterna i ett par tofflor. Hans restaurangbesök det senaste året är lätt räknade. En del av sina pengar har han investerat i en bar nere i Torremolinos.

Affärs-Lelle

Mesta affärsmannen är Lennart Hegland. Han har en egen affär, “Skape”, där det säljs festliga tonårskläder. Många av modellerna ritar Lelle själv. Han har en mycket säker smak för vad som slår. Affärer av olika slag är hans älsklingsämne och han kan inte släppa det för en lång stund i taget. Han har rykte om sig att vara snål, men det är bara mot sig själv.

Svenne “djupast”

Svenne är “djupast” i gruppen. Han tycker om att fantisera och utforska meningen med saker och ting. Är mer eller mindre en dagdrömmare. Tillsammans med vänner släpper han loss och pratar på ordentligt. Annars är han gärna lite reserverad när han inte känner folk.

Mimiske Christer

När det gäller “håll-i-gång” finns alltid Christer Petterson på plats. Han har oron i kroppen och unnar sig själv inte en lugn sekund. Mimik och imitation hör till hans favoritsysselsättningar. Han är en mästare i att roa och har alltid något festligt på gång.

Benny glömmer ej…

“Ungen” i gruppen är Benny Andersson. De andra låter honom inte för en sekund glömma bort att han är yngst. Och visst är han väl på sitt sätt lite spralligare än de andra. Benny hör också till dem som inte gillar riktigt att sitta hemma på kvällarna utan istället gärna vill ut och röra på sig. Förvånansvärt ofta samlar han dock ihop sig och letar upp ett piano eller en orgel för att få idéer till nya hits. Ett stort leende är mycket karaktäriserande för honom.

Felle fixar allt

Det här handlar ju om Hep Stars. Då får vi inte glömma Felle. Han går för det mesta under benämningen “den sjätte Hep Staren” och det stämmer mer än väl. Han är en liten bit av varje “Hep” men har ändå en egen, stor personlighet. Känner alla i branschen och ordnar det mesta. Väcker mer eller mindre trötta “Heppar” på mornarna, ser till att alla är samlade när det är dags att dra ut i landet och håller reda på “sina gubbar” i största allmänhet. Ibland har man en känsla av att utan Felle skulle Hep Stars vara som en eka utan åror. Men Felle finns och Hep Stars jobbar vidare mot nya mål. En grupp “mänskliga” grabbar med omänskliga ambitioner…