Som ett galet kringresande teatersällskap från sekelskiftet drar bandet fram, men istället för teater bjuder de på flippad punkrocks/skräck/gotisk rock’n’roll och visar upp sig själva. Precis som om de vore freaks! Eller… är de kanske det?

Min första kontakt med bandet fick jag efter att ha sett en affisch om att de skulle spela i stan. Tyvärr lyckades jag missa spelningen men nu kommer chansen igen, de ska nämligen spela på årets Hultsfredsfestival. Så när nu bandet just släppt nya plattan, Deathtrip 2000, passade jag på att snacka med Mattias Bengtsson, en av bandets två gitarrister.

BATCAVE

Egentligen kan man säga att bandet bildades efter första singeln, Specimen Sex Fiends, det var då Mattias och Martin Reinhagen plus en trummaskin flyttade till Malmö och bestämde sig för att satsa på musiken. När jag själv hör namnet på singeln tänker jag direkt på tidigt 80-tal i London och framförallt på klubben Batcave. En mycket speciell svartklubb där udda människor som gillade goth, mystik och djupa källarvalv brukade hålla till. Bland de band som förknippades med klubben tillhör framförallt Specimen och Alien Sex Fiend.
— När du nu säger det, jag har faktiskt hört talas om att det finns ett band som heter Alien Sex Fiend men Specimen kände jag inte till, säger Mattias. För oss var det mest en kul grej att spela in en singel, från början hade vi inte ens tänkt att ge ut den. Men när den väl var släppt hörde skivbolaget Primitive Art av sig och ville ha en demo och snart var det dags att spela in en platta. Förresten kan jag väl nämna att singeln i dag tillhör vår repertoar och är vida uppskattad bland våra fans. Vi kommer även att släppa en EP i höst innehållande nya låtar.

IMAGE

Läser man bandets texter och tänker på deras image är det inte utan att man drar paralleller såväl till Misfits, White Zombie och Zodiac Mindwarp & The Love Reaction. Overkliga fantasitexter med en cool image och ett fräckt utspel med en skräck/gotisk underton.
— Man kan väl säga så här, givetvis ska man inte ta våra texter på allvar, snarare då med en nypa humor. Vi skriver dom för att det är kul att trixa med ord och de passar bra in till musiken. Någon direkt djupare innebörd är det inte alltid men dock ibland, eftersom det både är Martin och jag som skriver kan jag bara svara för mig själv. Vad det sen gäller bandets image tycker jag faktiskt inte den existerar. Det här är som vi är, varken mer eller mindre.

Live ska de visst vara något alldeles speciellt, med en ny trummis bakom kaggarna kommer bandets spelning på torsdag natt kl 02.30 eka ut i Hultsfredsnatten. Be there!