Skön attityd och relaxade killar vid akustisk promospelning. USA- och Japan-resenärer med tillförsikt och längtan att göra demos igen. Detta handlar följande artikel om.

David Myhr och Peter Karlsson besöker Göteborg över dagen för en trevlig liten spelning på Bengans medan Anders Hellgren ligger hemma i Stockholm och botar sin influensa. Efter fem låtar får de två tredjedelarna av Merrymakers signera plattor för köande skivköpare. De verkar trivas och byter några ord med intresserade som vill veta om de ska spela i Göteborg “på riktigt” nån gång snart. “Kanske efter påsk”, svarar de.
Det akustiska soundet gör inte låtarna rättvisa tycker sångaren David och jag själv kan notera att låtarna blir mindre Beatles-doftande i detta skick. Melodiska är de givetvis ändå och Davids röst är… vacker. Ja, faktiskt. Plattan “Bubblegun” släpptes nyligen i Sverige och nu försöker de få den att sälja så att de kan få åka ut i världen igen. Ett antal månader innan sverigesläppet gick den dock ut i Japan och där var det trevligt.
– Ja, förra året var vi i Japan och där är de väldigt entusiastiska. De ställer sig på lång kö för att få autografer.
– Och sen vill de ta foton också. Alltid två stycken likadana. “Please, one more”, fyller Peter i.
De är även nyss hemkomna från tio dagar i Kalifornien där de semestrat på pubarna och gjort två spelningar.
– Vi spelade i San Fransisco och på en festival i Los Angeles som hette Poptopia. Där träffade vi en massa folk som var insnöade på powerpop och som sa “wow, great” och tyckte att vi lät jättebra. Det verkade som de menade det också. Det var via internetkontakter vi fixade spelningarna i USA, det är mycket folk som går in på vår hemsida och kollar.
Just nu längtar båda två till studion och att komma igång med den kreativa delen av jobbet.
– Att spela in i studio är jobbigt, att promota är jobbigt och att turnera är jobbigt, men att fixa demos är kul! Man blir less på låtarna efter ett tag och jobbet i studion tar lång tid, filosoferar David.
– Men att höra sig själv på radio är kul, jag vill alltid ta mig en cigarett då – trots att jag inte röker!
– Visst var det en barndomsdröm att se sig själv på MTV men nu när man är äldre har det där gått över. Man har blivit blasé, luttrad, trött och cynisk, skrattar David.
– Men det är ändå kul, påminner Peter. Att göra låtar och demos uppväger.
Och trots att David utger sig för att vara en obotlig pessimist verkar de se framtiden an med tillförsikt. Framförallt den nära framtiden då de ska ta sig en öl på Babar i Göteborg och senare på kvällen en till på Babar i Örebro.