Det har varit ganska tyst om pojkbandet med flicknamnet sedan deras uppskrivna debutplatta kom ut. Jag ville dock veta om de gått i ide eller vad som hade hänt med de små kostymklädda gossarna från Eskilstuna, så jag letade upp Tobias mitt i vimlet under Hultsfredsfestivalen. Festivalen var på sin sista dag så det var en mycket trött och slutkörd ——– jag fick prata med. Trots detta kunde jag ändå dra ur honom några ord.

De just är för tillfället mitt uppe i tillverkningen av den andra skivan.
— Vi har kommit ungefär halvvägs och det känns som om den här skivan kommer att bli djävligt bra.
Ni fick väldigt mycket publicitet när debutskivan kom. Vilken respons fick egentligen skivan bland allmänheten?
— Den gick väl rätt bra, själv tycker jag att det har gått sådär bra, vissa saker kunde gått bättre och vissa saker kunde väl gått sämre. Men i det stora hela gick det som sagt ganska bra. Det är i och för sig ganska svårt att uttala sig om debutskivan och eftersom vi redan är igång med nästa skiva så är man så inne i den och vill helst inte se bakåt utan framåt.
En annan sak som Tobias heller inte gärna tar upp är Joy Divison-influenserna.
— Det har blivit ganska uttjatat. Vår musik är inte så djävla mycket Joy Division. Och det är verkligen inte så att min skivsamling endast består av Divison-plattor. Den är mer splittrad.
Vad lyssnar du på om du känner dig riktigt glad?
— Då sätter jag på Television. De är verkligen svinbra.
Det är alltid en upplevelse att se Yvonnes sångare Henric De La Cour stå och åma sig med mikrofonen på scen, även om jag personlig tycker att rent musikaliskt låter de ganska mycket som på skiva när de spelar live och det är ju lite tråkigt. Det är lite svårt att undgå att tänka på Kent när man pratar om Yvonne, dels på grund av deras ursprungsstad och dels på namnet. Varför denna trend med personnamn?
— Anledningen till att vi valde just namnet Yvonne var att när vi började spela var det ett ganska ovanligt namn. Idag är det inte direkt udda, säger Tobias och gäspar och tittar på mig med sina ögon som är rödsprängda av brist på sömn.
Jag förstår att även popstjärnor behöver vila så jag lämnar honom. Själv går jag och lägger mig i tältet och grunnar över vem av dem som egentligen är Yvonne…