I Darlings begynnelse fick vi hjälp av bra människor att svara på Fråga Darling-frågor. Sen la vi ner det där eftersom vi blev lata. Vi försöker nu ta oss själva i kragen och tänkte återuppliva det som dog. Vi hörde av oss till tre av de klokaste musiker vi vet: Nina Ramsby, Dan Tepp och Jim Tegman i Grand Tone Music. De släpper en skiva i slutet av mars som heter “New Direction”.

Skriv dina frågor till red@drrling.se eller Darling/Kändis, Nybrogatan 55, 114 85 Stockholm. Nästa månads gästpsykolog är kanske Magnus Härenstam.

REKLAMBRUD SÖKER HJÄLP

Jag kanske inte är er målgrupp? Jag är 23 år gammal, kommer från en stor stad, ej Stockholm. Men är ofta där och träffar trendiga människor på byråer eftersom jag jobbar med reklaaaaam. Alla är ganska snyggt klädda och jag är bara så trist med mina billiga kläder. Ska jag satsa på dyra kläder som håller eller fortsätta få panik varannan månad när HM-tröjorna har noppat bort sig?
Min frisyr ser ut som Gerard Depardieu. Det vill säga halvlångt och krull-rakt. Omöjligt! (diadem är ute) Vad kommer egentligen att blir rätt i vår? /ingen popflicka direkt
Jaa du, vi tycker inte att kläder behöver vara snygga bara för att de är dyra. Inte hållbara heller, snarare tvärtom. Visst är HM:s kvalite lite sådär ibland, men man kan alltid fynda både prismässigt och utseendemässigt där.
Svart brukar gå hem i reklambranschen. Testa annars mörkgrått, enkla tröjor och byxor. Vitt är ganska inne nu. Det vill säga: vita jeans och en vit snygg lite sportig överdel. Men du måste nog hitta din egen stil. Det är det enda man kan bära upp. Gå mycket och kontinuerligt i affärer och titta så kanske även du hittar hem till slut.

DÅRFINKAR & DÖNICKAR

Jag är en tjej som ser ut som en kille. Jag har stor näsa och små ögon, men det är mest kroppen som är pojkaktig. Jag har jättebreda axlar, är väldigt lång och ganska tjock. Det är inte så att jag har extrema problem med det här, men nu var jag i simhallen och folk undrade vad faan jag gjorde i tjejernas omklädningsrum. Kanske beror det på kläderna jag har på mig: ganska stora tröjor och jeans? Tror du att man på något sätt kan börja se ut som en tjej igen? Det här är hemskt jobbigt… Tacksam för svar! /Anonym
Du verkar vara övertygad om att du ser ut som en kille och du verkar också säker på att du vill se mer ut som en ‘tjej”. Vi vet ju inte hur du ser ut så det är svårt att säga vad du ska förändra. Vi tycker inte att små ögon och stor näsa är kännetecken för manligt utseende. Men okej, långt hår kanske kan vara något, smink, handväska och tighta kläder kan funka i detta syfte. Men frågan är om du kanske måste kämpa för att lära dig att acceptera dig själv och din kropp. Inte förrän man gör det blir man nämligen vacker.

ANGST DE LUXE

Jag ska snart fylla 24 år och vet inte längre vad jag ska ta mig till. De senaste åren har jag lidit av ett slags “lyxångest”, trots familj, pojkvän och vänner som bryr sig om mig kan jag inte uppskatta livet på rätt sätt utan känner mig ständigt utanför. Jag är överkänslig och paranoid. Det kan räcka med en kommentar och hela min dag rasar samman. Mitt bland vänner kan jag känna mig så ensam, liksom se allting utifrån med skräckslagen likgiltighet, som om ingenting egentligen rörde mig. En del dagar vågar jag inte gå ut eller svara i telefon utan ligger kvar i sängen och skakar av gråt. Jag bor utomlands i en stor stad och förstår ingenting; det var ju det här livet jag drömde om när jag bodde hemma i Sverige?
Jag har dessutom utvecklat ett heroinberoende som är ganska allvarligt, men jag vågar inte söka hjälp. Alla mina kompisar röker väldigt mycket heroin och alla de klarar av det. Det är bara jag som freakar ut varje gång vi kommer tillbaka till verkligheten efter en extatisk helg. Jag vet inte vad jag vill med det här brevet men jag har ingen i detta land att gå och prata med, jag har ingen aning om vem jag är och jag är så djävla rädd för att leva. /Chelsea Girl

Åk hem till Sverige nu! Prata med någon vän som kan stötta dig. Sök hjälp för ditt drogproblem i Sverige — ring Maria pol-kliniken. De är proffs och vet mer än vi vad du behöver. Det är bullshit att dina polare klarar av heroinet. Det gör ingen. Kom ifatt dig själv och kom ihåg dig själv. Åk hem nu. Det var väl inte alls det här du drömde om när du flyttade utomlands?

GE MIG EN LIVSKRYDDA

Darling! Jag är 17 år och har så tråkigt. Det känns som om jag aldrig någonsin gör någonting. Jag går i skolan, samma schema varje vecka, jag tränar på samma ställe jämt, med samma kompisar. Det är dags att ta tag i mitt liv nu. Har ni några tips på hur man spicear upp sitt liv litegrann? Det vore verkligen toppen. /Uttråkad
Köp en elgitarr och börja spela rock. Det har funkat i alla tider.

SVÅRPÅVERKAD

Älskade Darling! Rökte min första joint för ett tag sen. Till min stora besvikelse kände jag inget. Har du något tips på hur man lättare blir påverkad av brajan? Ska jag fortsätta att röka på och hoppas att det kommer efter ett tag, när jag blir van? Eller ska jag lägga ner för att det är onödigt när det inte ger någonting? /Ångest.
Drick folköl istället. Man kan fan inte ha ångest över en sådan sak. Köp en elektrisk gitarr och börja spela rock du med.

NATTSVART SINNE

Varför blir jag så svartsjuk när min pojkvän ska gå ut? Jag tycker det är jättejobbigt och vill göra honom illa. Alltså inte slå honom utan säga något till honom så han blir ledsen eller göra nåt så han blir sur… Varför då? /lilla jag
Därför att du är rädd att förlora honom. Han kanske är väldigt självständig i er relation och det kan göra att du får svårt med tilliten till honom. Relationer kan vara en maktstrid och när man känner att man förlorar kontrollen över den andra parten kan det lätt leda till svartsjuka, desperata, okontrollerade känslor.
Tips: Umgås mycket med dina egna vänner och gör saker för dig själv som du alltid tyckt om att göra. Då skapar du dig ett eget liv och koncentrerar dig inte så mycket på din pojkvän och vad han gör. Det får dig också att växa som individ.